Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Faaliyetleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı faaliyeti Kültürel Öğeler İçeren İçeriklerin  hazırlanmasıydı. Bu kapsamda  çocuklarımızla kültürümüzde önemli yere sahip olan, Karacaoğlan, Mimar Sinan, Aşık Veysel,Yunus Emre, Barboros Hayrettin Paşa, Piri Reis gibi kişilerden bahsedilmiş Nasrettin Hocaya ise ayrıntılı yer verilmiştir. Nasrettin Hoca kostümü giyerek öğretmenlerimiz çocuklarımızın dikkatini çekmişler Nasrettin Hocanın hayatını anlatmışlardır. Daha sonra çubuk kuklaları ile etkileşimli kitap okumaya yönelik "Damdan Düşenin Halinden Damdan Düşen Anlar" fıkrası çocuklara anlatılmış kelimelerin anlamı öğrenilmiş empatinin öneminden bahsedilmiş sanat etkinliği ile etkinlik tamamlanmıştır. Yapılan çalışmalar panoda sergilenmiştir. Haftalık aile katılımı etkinliğinde ise velimiz  öğrencilerimize Ya Tutarsa fıkrasını anlatmış ve yoğurt mayalamışlardır.


Oyunlarımızdan uçurtma ele alınmış. Ayın U sesi öğretimi ile de planla bütünleştirilmiştir. Sanat etkinliği ile kendi uçurtmalarını yapan çocuklar okulumuzun bahçesinde uçurtmaları ile açık havada eğlenmişlerdir.


Kültürel öğelerimiz açısından önemli olan konulardan "komşuluk"  kavramına yer verilmiştir. Bu kapsamda çocuklar ile komşuluk hakkında sohbet edilmiş komşuluğun kültürümüzde ki yeri ve öneminden bahsedilmiştir. Sonra çocuklara Komşu Komşu Hu tekerlemesi öğretilmiştir. Hafta sonu çocuklardan aileleri ile komşu ziyaretinde bulunmaları hal hatır sormaları rica edilmiş ve hafta başında bu ziyaretleri ile ilgili sınıfta değerlendirme yapılmıştır. 


Yapılan tüm etkinliklere günlük eğitim akışlarında yer verilmiştir 


Erzincan İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Masal Gecesine okulumuz öğretmen, veli ve öğrencileri ile katılım sağlanmıştır.


13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi